Helena Christerdotter

Det fanns en tid när jag gjorde ett försök att vara den där filosofiske fotografsjälen som man tror att man är när man kommer in på en fotografutbildning och någonstans mitt emellan den där djupa filosofen och min fascination för invecklade excelark fann jag mig själv… ”Helena Christerdotter, spontant välplanerad”. Mina bilder är glada, personliga och kärleksfulla. Jag skrattar gärna, ofta med hela kroppen och gör allt jag kan för att varje fotografering ska bli en just glad, personlig och lite kärleksfull upplevelse.

I Januari 2015 föddes min och Micke-mannens första son Jack och tre år senare kom lillebror Gus. Ytterligare tre år gick och i mars 2021 kom Agaton. Dessa tre är såklart det bästa som finns! Tillsammans är vi äntligen ett riktigt familjeföretag… Jag fotograferar, snyggot stöttar allt jag gör och ser till att vi håller oss under ständig utveckling och småfolket springer runt fotknölarna likt två frisörsalongshundar som får vara med på allt. Vi bor i Karlstad men reser ofta och gärna för både nationella och internationella fotograferingar.

Det här är livet det!

Ett familjeföretag

Helena Christerdotter

Är spontant välplanerad, född 1983, fotograferar hels skratt och folk, äter helst förrätter, djungelvrål och grillat, dansar absolut inte, sjunger för barn som ska skratta!

Micke Jakobsson

Är den som öppnar dörren, född 1981, fotograferar enligt manual och med exakta mått, äter helst hamburgare, brottas dagligen med Jack och Gus, hejar på Gophers!

Jack Jakobsson

Är välfotograferad, född Januari 2015, äter helst godis, godis och godis, arrangerar ett och annat bilrace, har sett Grinchen minst 200 gånger, drömmer om att bli stark som pappa.

Gus jakobsson

Är ett flyfläng, född Februari 2018, äter vad än som serveras, plockar i grejer, drömmer om att få leka i storebrors rum, säger mamma tiotusen gånger per dag, gömmer saker i toaletten.

Agaton Jakobsson

Är just nu pytteliten, född Mars 2021, äter helst hela tiden, sover inte i egen säng, älskar inte att bada men skolas ändå i daglig hygien, har en mer välfylld garderob än mamma.