Helena Christerdotter

Det fanns en tid när jag gjorde ett försök att vara den där filosofiske fotografsjälen som man tror att man är när man kommer in på en fotografutbildning och någonstans mitt emellan den där djupa filosofen och min fascination för invecklade excelark fann jag mig själv… ”Helena Christerdotter, spontant välplanerad”. Mina bilder är glada, personliga och kärleksfulla. Jag skrattar gärna, ofta med hela kroppen och gör allt jag kan för att varje fotografering ska bli en just glad, personlig och lite kärleksfull upplevelse.

I Januari 2015 föddes min och Micke-mannens första son Jack och tre år senare kom lillebror Gus. Ytterligare tre år gick och i mars 2021 kom Agaton. Dessa tre är såklart det bästa som finns! Tillsammans är vi äntligen ett riktigt familjeföretag… Jag fotograferar, snyggot stöttar allt jag gör och ser till att vi håller oss under ständig utveckling och småfolket springer runt fotknölarna likt tre frisörsalongshundar som får vara med på allt. Vi bor i Karlstad men reser ofta och gärna för både nationella och internationella fotograferingar.

Det här är livet det!

Ett familjeföretag

Helena Christerdotter

Är spontant välplanerad, född 1983, fotograferar hels skratt och folk, äter helst förrätter, djungelvrål och grillat, dansar absolut inte, sjunger för barn som ska skratta!

Micke Jakobsson

Är den som öppnar dörren, född 1981, fotograferar enligt manual och med exakta mått, äter helst hamburgare, brottas dagligen med Jack, Gus och Agaton, hejar på Gophers!

Jack Jakobsson

Är välfotograferad, född Januari 2015, äter helst godis, godis och godis, funderar på precis allting hela tiden, har sett Sonicfilmen minst 200 gånger, drömmer om att bli stark som pappa.

Gus jakobsson

Är ett flyfläng, född Februari 2018, äter inte godis men vill gärna ha det för känslans skull, spelar minecraft som en mästare, säger mamma tiotusen gånger per dag, vill se Pippi varje gång han slår sig.

Agaton Jakobsson

Är just nu överallt, född Mars 2021, äter allt han får tag i, sover extremt rutinmässigt, älskar att bli jagad, kallas pipaton, popaton och styraton, har en mer välfylld garderob än mamma.